Bekijk hier alle workshops die wij geven
Kookworkshop GozlemeLees meer
Gozleme is een hartig traditioneel Turkse gerecht. Het wordt gemaakt van met de hand uitgerold deeg. En gevuld met verschillende ingrediënten zoals spinazie met of zonder kaas, alleen kaas, gehakt, aardappels enz. vervolgens wordt het aan beide kanten gebakken op een baakplaat.
Workshop Sarma, (wijn) druivenbladeren)Lees meer
In de Mediterrane keuken komen we in verschillende landen ‘Gevulde wijnbladeren’ op de menukaart tegen. Dit is een mooi gerechtje voor de fijnproevers onder ons. Ook in de Turkse keuken is sarma een gerecht dat bij bijzondere gelegenheden wordt gemaakt en gegeten.
Workshop lahmacunLees meer
Lahmacun (Turkse pizza) betekent in het Arabisch ‘vlees op deeg’ en is vooral in Turkije een geliefd en bekend gerecht. In de workshop maken we verschillende varianten. Uiteraard ook vegetarisch.
Workshop baklava maken met walnotenLees meer
Bij deze workshop leert u baklava deeg maken. In 1 laag baklava gaat minimaal 25 velletjes in, mits u deze dun uitrolt. Tijdens de workshop leert u met dezelfde deeg baklava maken in verschillende vormen.
Workshop Ebru/ PapiermarmerenLees meer
U leert hier de basis van Ebru kunst en maakt diverse afdrukken waarna u dit mee naar huis kunt nemen.
Ebru is de kunst van het ‘Marmeren’. Marmeren is in het Turks ebru, dat wolk of bewolkt betekent, of abru (waterspiegel) .
Workshop babymutsje hakenLees meer
Haken is hot en dat is niet voor niets, want haken is heerlijk ontspannend en u maakt er de allermooiste dingen mee. En het leuke is, u heeft er maar weinig voor nodig en u kunt het overal doen!
ActiviteitenLees meer
Feestje?
Bij Sofra kunt u terecht voor een feest of partij. Dit kan natuurlijk zowel in een privésetting als in een zakelijke setting